duminică, 29 mai 2011

SPORT: 3 EXERCITII ENERGIZANTE

De cele mai multe ori cand ne trezim dimineata, simtim ca ne rupem de somnul dulce si lin. Insa nu este deloc asa. Ne trezim pentru a incepe o noua zi. Si cum putem incepe o noua zi mai bine decat prin realizarea catorva exercitii de inviorare pe ritmul muzicii de la radioul care se aude intr-un colt al camerei?




Incalzirea

Dar cu ce sa incepem? Putem deschide fereastra lasand aerul rece al diminetii sa ne patrunda in casa. Inspiram lung si expiram de cateva ori, iar apoi incepem “micul antrenament” de inviorare. Deoarece avem de facut un antrenament, este foarte important sa incepem cu o incalzire usoara care consta in exercitii simple pentru a incalzi grupele musculare.Putem efectua aplecari ale capului inainte-inapoi si laterale, rotiri de cap, rotari inainte - inapoi ale umerilor si bratelor, usoare genoflexiuni si ridicari pe varfuri. Totul nu dureaza mai mult de 5-7 minute.

Am terminat cu incalzirea? Sa incepem antrenamentul propriu-zis. Putem sa incercam cateva genoflexiuni, flotari si abdomene. Nu avem nevoie de anumite greutati pentru a efctua aceste exercitii, vom lucra cu greutatea propriului corp. Dar sa va explic cum se executa corect aceste exercitii: 



Genoflexiunile – sunt exercitii foarte importante care cuprind o mare parte din musculatura corpului. Departati picioarele la latimea umerilor, prin flexia genunchiului se coboara lent trunchiul pana cand fesele ajung in plan paralel cu podeaua. Nu se va cobori mai jos. Se revine la pozitia initiala prin extensia membrelor inferioare. Este foarte important ca pe parcursul executiei sa se mentina spatele drept. Trei serii a cate 15-20 de repetari. 


Flotarile – Asezati-va pe sol avand sprijin pe palme si pe genunchi avand o linie dreapta intre genunchi si umar, varfurile picioarelor fiind orientate in sus. Bratele sunt departate la latimea umerilor. Se coboara trunchiul prin indoirea coatelor fara a atinge solul cu abdomenul. Prin extensia coatelor se revine la pozitia initiala. Doua serii a cate 6-10 repetari.




Abdomenele – Asezati-va pe spate, cu genunchii indoiti, talpile fiind sprijinite pe sol. Palmele sunt la ceafa. Se inspira, si se ridica trunchiul de pe sol. Expiram spre finalul miscarii si revinim la pozitia initiala fara a atinge solul cu spatele. Trei serii a cate 15-20 de repetari.




Sa nu uitam ca la final de antrenament sa executam si cateva exercitii de stretching.   http://www.sfatulmedicului.ro/Sanatate-prin-sport/stretchingul_1573
http://www.youtube.com/watch?v=-iY5V0xiiKw&feature=related





Niciun comentariu: